Cine sunt cei 10 finaliști Eurovision Moldova 2019

Cine sunt cei 10 finaliști Eurovision Moldova 2019

Actualitate

Instituția Publică Națională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” a organizat sâmbătă, 2 februarie, audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2019. În urma audiţiilor juriul de specialitate a selectat 10 piese ce vor intra ulterior în competiţie, transmite agora.md.

Vedeți mai jos lista interpreţilor admişi în etapa finală a concursului naţional Eurovision 2019.

Finaliștii concursului Eurovision Moldova:

Anna Odobescu Stay 
Chirtoacă Aurel La cinema
Coşciug Cristina Virus 
Diana Brescan Lies 
Frimu-Maria Mihaela Olimp
Maria Gospodinova GravitTy 
Maxim Zavidia I will not surrender 
Scripcaru Marcela Meteor
Smolenco Mihail Sub Pămînt 
Ţurcanu Vera Cold 
 
Amintim că la preselecție s-au înscris 26 de participanţi care au evoluat în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obţinut locul al 10-lea. 

Cea de-a 64-a ediţie a concursului va avea loc în Israel şi va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 şi 16 mai, şi finala care va avea loc în data de 18 mai 2019. Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai. Alături de reprezentatul Republicii Moldova pe scena de la Tel Aviv vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2019 urmează să fie selectat în data de 3 martie, când se va desfăşura Finala Naţională.