Croșetează jucării pentru a putea plăti terapiile fiicei sale, diagnosticată cu paralizie cerebrală

Croșetează jucării pentru a putea plăti terapiile fiicei sale, diagnosticată cu paralizie cerebrală

Actualitate

Este mama a două fetițe, are 36 de ani și de specialitate este profesoară. Din cauza problemelor de sănătate ale fetiței sale mai mici, Arina, în vârstă de 4 anișori, Ina Galouza a fost nevoită să renunțe la serviciu, adoptând, astfel un nou hobby – croșetarea jucăriilor. Fetița sa, diagnosticată cu paralizie cerebrală a fost persoana care i-a schimbat radical preferințele. Ceva timp, Ina a făcut ore suplimentare cu elevii, dar toate acestea nu îi permiteau să acopere anumite cheltuieli pentru reabilitarea fetiței, întrucât aceasta are nevoie de proceduri zilnice de masaj, kinetoterapie, logopedie – toate foarte costisitoare, scrie agora.md, cu referire la ea.md.

„Primele ore de croșetat le-am luat de la mămica mea care nu mai este printre noi de 6 ani. Anume ea a fost cea care mi-a cultivat dragostea pentru frumos și creație. Am trăit în acele timpuri când o haină frumoasă era greu de găsit și mămica mea îmi împletea cu andrelele diverse pulovere la modă, fulare, caciulițe, chiar rochițe. Atunci îmi părea că să mânuiești andrelele e mai complicat. De aceea mamica m-a învățat să mânuiesc croșeta. Împreună cu sora mai mare făceam șervete pentru măsuță, fețe de pernă. Chiar aveam o cărțulie sovietică cu modele de jucării. Pe atunci încă nu știam că se numesc „Amigurumi”. Rutina zilnica și alte preferințe m-au făcut ca să dau aceasta pasiune în uitare. Abia nu de mult am început să studiez această măiestrie”, povestește Ina Galouza.

Tânăra mămică își amintește cum a ales să confecționeze anume păpuși și de unde a început totul.

„Am confecționat o jucărie pentru fetița mea, care și-a dorit un personaj anumit din desene animate. Apoi o prietenă, o mamă a unei fetițe, la fel cu nevoi speciale, o meșteriță a păpușilor Tilda, m-a provocat să îi fac o jucărie mică și să o atașeze la păpușica ei. Pozele jucariilor au fost postate pe o rețea de socializare de unde a și început activitatea mea cea mare. Am ales păpușile, animăluțele în special pentru că îmi sunt dragi. Poate că nu am reușit să mă joc destul în copilărie, dar mă bucură enorm emoțiile mamelor fericite care îmi scriu cu câtă plăcere se joacă copilașii lor cu aceste jucării. Sunt ecologic pure și se pot spăla”, povestește femeia.

 

„În toate aceste creații mă susține familia. Fiica mai mare este consultantul meu principal, care îmi dă sfaturi constructive în situații când mă pierd în subiectivitate. Ea e „ochiul obiectiv al clientului”. Am început sa o învăț sa mânuiască croșeta și mă ajută să execut anumite detalii pentru jucării ce îmi ușurează munca. Pe viitor îmi doresc să practic această meserie, întrucât croșetarea jucăriilor handmade a devenit activitatea mea de bază. În ultimul timp, am observat tot mai multi meșteri tineri de jucarii pe rețelele de socializare și asta mă bucură enorm, totuși creațiile handmade se valorifică”, mai spune Ina.

Dacă doriți să o ajutați pe fetița Inei Galouza, puteți comanda o jucărie handmade direct pe pagina sa de Facebook.