De Revelion, în Capitală s-au născut 13 copii

De Revelion, în Capitală s-au născut 13 copii

Actualitate

13 cupluri din Capitală au devenit părinţi la scurt timp după trecerea în noul an. Pe multe femei, travaliul le-a prins înainte să desfacă şampania, scrie noi.md.

La Spitalul Municipal nr. 1 din Chişinău s-au născut şase bebeluşi, iar la Institutul Mamei şi a Copilului - şapte. Ariana a venit pe lume la doar un minut după trecerea în noul an. Micuţa cîntăreşte patru kilograme şi 500 de grame. Mama ei, o tînără de 28 de ani, nu s-a aşteptat să nască de Revelion.

Iar Doina Rusu a devenit mamă pentru a treia oară. Femeia a născut un băieţel. Pînă la 08:00 dimineaţa, la Spitalul Municipal nr. 1 din Capitală s-au înregistrat şase naşteri. O femeie a adus pe lume gemeni.

Şi la Institutul Mamei şi Copilului s-au născut gemeni. Daniela şi Darius au decis să le facă un dar părinţilor în noaptea de Revelion. Prima s-a născut fetiţa. Ea cîntăreşte trei kilograme. După 20 de minute, pe lume a venit frăţiorul ei - un băieţel de trei kilograme şi 200 de grame. Părinţii mai au acasă doi copii, de 7 şi 10 ani. 

Majoritatea micuţilor au primit nota 10 la naştere. 

"Primul s-a născut la orele 2:20, al doilea la orele 2:45. Copilaşii sînt sănătoşi. Al doilea copilaş a fost stabilizat în secţia de terapie intensivă, dar la moment totul este bine. Ambii copii sînt cu mama", a spus medicul obstetrician, Irina Castraveţ.