Doi copii de 10 și 8 ani s-au înecat, după ce au mers cu mama lor la scăldat în râul Nistru

Doi copii de 10 și 8 ani s-au înecat, după ce au mers cu mama lor la scăldat în râul Nistru

Actualitate

Doi copii de 10 și 8 ani, soră și frate, au fost înghițiți de apele râului Nistru, după ce au mers împreună cu mama lor la scăldat. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri în localitatea Coșnița, din raionul Dubăsari, transmite echipa.md.

Oamenii legii au stabilit că o femeie în vârstă de 29 de ani a mers împreună cu cei trei copii ai săi ca să se odihnească pe malul râului Nistru.

„Femeia le-a permis copiilor săi de 8 ani și 10 ani să se scalde, iar peste ceva timp i-a chemat la mal, iar ei au ascultat-o și au venit. Tot în acest timp femeia s-a întors la copilul mai mic de 4 luni, căci acesta a început a plânge și nu a observat când și în ce circumstanțe copiii mai mari au dispărut de pe mal. Femeia văzând că copiii nu sunt, a strâns toate lucrurile și a plecat acasă, crezând că micuții s-au pornit spre casă. Ulterior, când a ajuns acasă a văzut că cei doi copii nu sunt și s-a întors înapoi la Nistru și a apelat Serviciul unic 112”, ne-a spus Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP.

La fața locului au intervenit polițiștii și salvatorii, unde au întreprins măsuri de căutare. Din nefericire, între orele 16.00 -16.35, salvatorii au depistat corpurile neînsuflețite a minorilor în apele râului Nistru.

Copiii fac parte din familie completă, firească și în vizorul organelor abilitate nu se află.

Amintim că acum patru zile, alți doi frați de 8 și respectiv 6 ani au murit, după ce s-au înecat într-un iaz din localitate Șișcani din raionul Nisporeni.

Un tată și-a scos copiii morți dintr-un iaz, la Nisporeni. Fratele mai mare a încercat să-l salveze pe cel mic.

Totodată, este de menționat că potrivit datelor INSP, de la începutul verii, în R.Moldova cel puțin 76 de copii au fost traumatizați, iar alți aproximativ 11 copii au decedat.

Din neglijență mor copiii cu zile în R. Moldova. Cel puțin zece au decedat, iar alte câteva zeci de răniți de la începutul verii

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente nefericite, Inspectoratul General al Poliției vine cu un șir de recomandări pentru părinți:

  • supravegheați-vă în permanență copiii pentru a evita cazurile de dispariții, accidente de circulaţie și vătămări corporale din neatenție;
  • dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, e necesar copilul să cunoască cum să acționeze;
  • interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părții carosabilului;

  • explicați copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;

  • sfătuiţi-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute.

Manifestați mai multă responsabilitate referitor la respectarea şi exercitarea obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor, numai astfel îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor și de liniştea familiei dumneavoastră.