Explozie pe un teren de joacă. Un copil a fost ucis, iar altul rănit grav, de o grenadă

Explozie pe un teren de joacă. Un copil a fost ucis, iar altul rănit grav, de o grenadă

Actualitate

Un copil a murit, iar altul a ajuns la spital, după ce au detonat o grenadă pe un teren de joacă. Tragedia a avut loc ieri seara, în jurul orei 20:10, în curtea unui bloc de locuințe din orașul Strășeni, scrie echipa.md.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că în urma exploziei, un copil în vârstă de 10 anișori, iar prietenul său în vârstă de 11 ani a ajuns în stare gravă la spital.

„La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Criuleni, unde au stabilit că minorul în vârstă de 10 ani a venit la terenul de joacă, unde i-a spus prietenului său, în vârstă de 11 ani, despre faptul că în una din anexele casei sale a depistat un obiect asemănător cu o grenadă. Ulterior, convins de prietenul său, băiețelul a mers acasă și a adus grenada, iar în timp ce se jucau, grenada a explodat în mâna copilului de 10 ani, iar în urma deflagrației acesta a decedat pe loc, iar prietenul său a fost transportat în stare gravă la spital”, ne-a spus Bețivu.

Reprezentantul IGP a mai adăugat că în prezent se interprind măsuri speciale pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și cum a ajuns grenada la cei doi copii.