(Foto)  Tragedie la Nisporeni: Doi frați, de 6 și 8 ani s-au înecat în iaz

(Foto) Tragedie la Nisporeni: Doi frați, de 6 și 8 ani s-au înecat în iaz

Actualitate

Tragedie dublă într-o localitate din raionul Nisporeni. Doi frați de 6 și 8 ani s-au înecat în lacul din apropierea localității. Potrivit polițiștilor, iazul se află la doar câteva străzi distanță de casa celor doi micuți, transmite tv8.md.

Potrivit datelor polițiștilor, doi dintre copii acestei familii, un băiat de 6 ani și o fată de 5 ani au plecat să se joace în timp ce părinții se aflau acasă împreună cu alți doi copii – de 3 și 1 an.

„Cei doi frați s-au deplasat la iazul care se află la câteva străzi distanță de domiciliu. Minorul de 6 ani a intrat în apă să se scalde și a început să strige ajutor la care sora mai mică a alergat acasă să îl cheme în ajutor pe fratele mai mare, în vârstă de 8 ani, care a venit și în timp ce a încercat să îl salveze pe fratele său s-a înecat și acesta”, se spune într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Nisporeni.

Copii au fost scoși din apă de către tatăl lor și vecinul acestora. „Ambii minorii au fost resuscitați de către membrii serviciul specializat 112 sosit la fața locului. La fața locului au fost prezenți deasemenea și membrii IGSU”, se menționează în comunicat.

Iazul are o suprafață de 100 m/2 , adâncimea totală de 4 metri, dar la moment apa atinge o adâncime de 1,5 m. Iazul este proprietatea privată, este îngrădit cu plasă metalică, are poartă.

Potrivit polițiștilor, bazinul a fost inspectat la începutul sezonului estival în cadrul operațiunii „Grija” (luna iunie 2020), dar nu dispune de pază.

Poliția investighează toate circumstanțele.