Intoxicația în masă de la Tohatin: 11 copii rămân pe patul de spital. Codreanu: ”Cei care fac bani pe sănătatea copiilor, trebuie să facă ani grei de pușcărie”

Intoxicația în masă de la Tohatin: 11 copii rămân pe patul de spital. Codreanu: ”Cei care fac bani pe sănătatea copiilor, trebuie să facă ani grei de pușcărie”

Actualitate

La o săptămână de la intoxicația în masă din comuna Tohatin, unde 12 elevi din gimnaziul numărul 74, au ajuns pe patul de spital, până la ziua de astăzi, doar unul dintre ei a fost externat din spital, iar 11 încă rămân sub supravegherea medicilor. După investigarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) privind investigarea cauzei intoxicației, Procuratura Generală va fi sesizată în acest sens, transmite unimedia.info.

Informația a fost oferită de către șeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Astfel, dânsa a ținut să menționeze că astăzi, 11 martie, vor fi luate probe repetate ale copiilor și vor fi pregătiți pentru externare.

De asemenea, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat ca după finalizarea investigației epidemiologice privind elucidarea cauzei intoxicației, raportul să fie trimis la Procuratura Generală.

„ANSA a găsit cartofi, sfeclă cu mucegai, peștele era păstrat împreună cu carnea, biscuiți cu temenul de valabilitate expirat. Eu cred că cei care fac bani pe sănătatea copiilor, trebuie să facă ani grei de pușcărie”, a menționat Codreanu.

Vă reamintim că la data de 5 martie 12 elevi din gimnaziul nr. 74 din comuna Tohatin au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat la cantina școlară.

Astfel, copiii, cu vârstele cuprinse între 7-15 ani, au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase, dintre care doi fiind internați în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă.

Conform informațiilor preliminare, copii s-ar fi intoxicat după ce au consumat alimente la cantina școlii din localitate.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică desfășoară investigație epidemiologică în focar pentru elucidarea cauzei intoxicației.