Ion Chicu: Până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice

Ion Chicu: Până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice

Actualitate

Până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

„După 15 mai am fost nevoiți să relaxăm mai multe activități economice. Fără reluarea treptată a activităților economice, țara intra în colaps financiar și bugetar. Iar lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave”, a declarat Chicu.

Totodată, premierul a precizat că din data apariției primului caz de COVID-19 în țara noastră, din cauza acestei maladii au decedat, zilnic, în medie 4 persoane. Mai mult de 90% din ele au avut și alte boli grave. Raportat la numărul total de decese zilnice, această cifră constituie circa 3%.

”Rog cetățenii Republicii Moldova să respecte regulile sanitar-epidimiologice. Aveți Vă rog grijă de sănătate. Statul Dumneavoastră face tot ce e posibil cu resursele limitate pe care le deține, dar fără contribuția și conștiința fiecăruia dintre noi - e dificil de depășit situația. Să ne închinăm încă o dată medicilor noștri! Lupta lor pentru viața noastră continuă”, a scris Chicu.