Medicul Mihai Stratulat și familia sa au fost bolnavi de coronavirus: „De astăzi, eu și familia mea suntem Covid-19 free!”

Medicul Mihai Stratulat și familia sa au fost bolnavi de coronavirus: „De astăzi, eu și familia mea suntem Covid-19 free!”

Actualitate
Familia pediatrului Mihai Stratulat a fost infectată cu noul coronavirus. Întreaga familie a reușit să se vindece și sunt „COVID-19 free”, a scris medicul pe rețelele de socializare. 
 
"Conform ultimilor studii o persoana bolnava de Covid-19 din a 11-a zi din momentul infectarii nu mai este contagioasa! Chiar daca testul PCR arata pozitiv si asta deoarece depisteaza fragmente de ARN viral care insa nu mai pot declansa boala!
 
Astazi se implinesc 14 zile din momentul aparitie primilor simptome, deci de astazi eu si familia mea suntem Covid-19 Free!
 
De mai bine de 10 zile nu mai prezentam nici un simptom! Copiii au suportat cel mai usor aceasta boala!
 
De astazi nu mai avem nevoie de masca, nu ne temem de spatii aglomerate, cum se zice: "otstrilealisi"!", a scris Mihai Stratulat pe rețelele de socializare. 
 
În Republica Moldova sunt înregistrate la ora actuală 8.098 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1.612 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 381, asistenţi medicali - 626, felceri - 87, farmacişti - 21, personal auxiliar - 497 persoane.