Prietenul lui Viorel Mardare propune crearea unei fundații în numele regizorului care să susțină tinerele talente

Prietenul lui Viorel Mardare propune crearea unei fundații în numele regizorului care să susțină tinerele talente

Actualitate

Un apropiat al regizorului Viorel Mardare, cel care s-a stins din viață la 9 martie curent, a venit cu propunerea de a pune bazele Fundației Viorel Mardare de susținere a tinerelor talente din Republica Moldova. Autorul ideii îi îndeamnă pe cei care l-au cunoscut pe regizor să contribuie la transpunerea în viață a ideii: „Ce ar fi dacă am strânge 1,000,000 dolari ca să pornim o fundație care ar ajuta sutele de fete și băieți tineri, timizi, dar talentați, așa cum a fost el, să-și descopere talentul, să-l crească și să-l aducă în lume exact așa cum a crescut și a înflorit el?”, transmite agora.md.

Fundația Viorel Mardare”? Cine era el, cum era el, ce voia el nu-mi permite să fiu doar trist. El s-ar fi așteptat la ceva mai mult de la mine, de la noi toți.

Poate totuși lucrul cel mai mare pe care l-a reușit Viorel nu au fost spoturile, filmele, articolele, postarile, dar anume această prietenie și mișcare globală de susținere pe care a creat-o el? Ce-ar fi dacă în semn de admirație și respect pentru ce a fost și a crezut el nu ne-am opri aici? Ce ar fi dacă în loc să închidem această pagină de donație am contribui fiecare de 3-5 ori mai mult? Ce ar fi dacă am strânge 1,000,000 dolari ca să pornim o fundație care ar ajuta sutele de fete și băieți tineri, timizi, dar talentați, așa cum a fost el, să-și descopere talentul, să-l crească și să-l aducă în lume exact așa cum a crescut și a înflorit el?”, a scris Victor Lutenco pe Facebook.