Soția președintelui Emanuel Macron insultată în Brazilia: „Este într-adevăr urâtă”

Soția președintelui Emanuel Macron insultată în Brazilia: „Este într-adevăr urâtă”

Actualitate

Brigitte Macron, soția președintelui francez, a avut parte de o nouă ofensă din partea unui ministru brazilian, caracterizând-o drept „într-adevăr urâtă”. Insultă vine după ce preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a comentat zilele trecute cu privire la aspectul fizic al primei doamne a Franței, scrie libertatea.ro.

„Preşedintele a spus-o şi acesta este adevărul. Această femeie este într-adevăr urâtă”, a declarat Paulo Guedes, nume important în guvernul brazilian, după comentariile recente ale preşedintelui Bolsonaro la adresa soţiei lui Emmanuel Macron, care au provocat indignare atât în Franţa, cât şi în Brazilia.

După o pauză, el a adăugat surâzând: „Nu există femei urâte, doar femei privite dintr-un unghi greşit”. În continuare, Guedes a insistat pe acest subiect spunând că ”Există mult adevăr” în ceea ce a spus Jair Bolsonaro.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei dezbateri cu oameni de afaceri, în Fortaleza (nord-est) și au venit în contextul în care ministrul vorbea despre afirmaţiile considerate „total lipsite de respect” de către şeful statului francez. În faţa valului de indignare, Jair Bolsonaro şi-a retras comentariul de sub o postare jignitoare pe Facebook cu privire la fizicul doamnei Macron, în plin conflict între Brasilia şi Paris asupra incendiilor din Amazonia, scrie libertatea.ro.

Bolsonaro a scris „nu-l umili pe tip, LOL (mor de râs)”, într-un comentariu la un montaj foto al unui internaut care o prezenta pe Brigitte Macron într-o fotografie dezavantajoasă şi pe Michele Bolsonaro strălucitoare în ziua învestirii soţului său la preşedinţie. „Acum înţelegeţi de ce Macron îl atacă pe Bolsonaro?”, întreba internautul pe contul său de Facebook. Numeroşi internauţi din Brazilia şi-au exprimat sprijinul pentru Brigitte Macron, cerându-i scuze şi denunţând cuvintele intolerabile şi misogine ale lui Jair Bolsonaro.

Sursa: unimedia.info