Stundentele străine, care au agresat o femeie însoțită de copilul său, au fost exmatriculate de la Universitatea de Medicină

Stundentele străine, care au agresat o femeie însoțită de copilul său, au fost exmatriculate de la Universitatea de Medicină

Actualitate

Stundentele străine, care au agresat o femeie însoțită de copilul său, vor fi exmatriculate din cadrul instituției de învățământ superior din Chișinău, anunță Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF). Instituția mai anunță că va rezilia contractele încheiate cu acestea privind instruirea la studii superioare integrate, scrie agora.md.

După ce studenții străini au fost convocați într-o ședință, Comitetul de etică, care a examinat materialele pe cazul dat și a audiat participantele la conflict, a decis să aplice cea mai drastică sancțiune pentru încălcarea normelor de comportament prin folosirea inclusiv a forței fizice.

Potrivit USMF, cazul a fost discutat la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor vizate, care au dat explicaţii în scris referitor la conflict.  

Amintim că agresiunea a avut loc pe strada Nicolae Testemițanu din Chișinău. O femeie, însoțită de un copil, a fost atacată în stradă de alte patru femei pe care le-ar fi agresat verbal cu câteva clipe înainte. Potrivit Poliției Capitalei, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de 23 septembrie. Potrivit Poliției Capitalei, femeia a fost atacată de patru femei de altă etnie după ce, ieșind dintr-un magazin, aceasta le-ar fi agresat verbal cu privire la vestimentația lor. Ulterior, între acestea a început un conflict care a degenerat în bătaie, în urma căreia femeile s-au ales cu traume ușoare.