Un nou caz de abuz la o gradiniţă din Chişinău: Educatoarea a închis o fetiţă de 2 ani în odaie şi a plecat să ia masa

Un nou caz de abuz la o gradiniţă din Chişinău: Educatoarea a închis o fetiţă de 2 ani în odaie şi a plecat să ia masa

Actualitate

După scandalul de la grădiniţa nr. 185 din capitală, părinții povestesc cazuri de violență din partea pedagogilor din alte instituţii preşcolare.

Problema abuzului asupra copilului există nu doar în grădiniţele de stat, ci şi în cele private. O mămică a cărei copil de doi ani frecventa o grădiniţă privată din Chişinău, povesteşte despre abuzul emoţional prin care a trecut fiica sa:

 

"Azi toți sunt șocați, enervați, supărați și plini de "hai să facem ceva", cu referire la cazul de la grădinița 185. Vor trece 3 zile si toți vor uita, pentru că asta, de fapt, e "normalitatea" din toate grădinițele din țara noastră. 
Pe 13 iunie la ora 12.20 eu cu mama mea, mergând la grădinița privată "Micul Prinț", mi-am găsit copilul de 2,4 ani închis singur într-o cameră și aproape leșinată de plâns, cu gura plină de muci și tremurând. Educatoarea era într-o odaie cu alți copii care dormeau, dădaca - la bucătărie, mânca cu bucătăreasa. 
Am scris plângere la Ministerul Educației, care a direcționat plângerea mea către Direcția Educație municipiul Chișinau și către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. 
Ce răspunsuri am primit de la aceste 2 instituții de stat? De râs și de plâns. Mai ales de plâns, pentru noi părinții, care nu mai avem dorință și puteri să mergem înainte pentru a demonstra abuzul din partea educatorilor și chiar a administrației grădiniței private. Repet - vorbim despre un copil de 2 ani, închis singur într-o odaie, copil care și azi se teme de doamne străine și plânge minute în șir prin somn... 
Nu avem nici o șansă, noi ca și societate, să creștem copii normali, atâta timp cât șefii instituțiilor, în urma așa-zisei verificări de către o comisie, semnează o concluzie plină de minciuni pe care eu am primit-o prin poștă. Eu având dovezi clare că acest abuz asupra copilului meu a avut loc. Dar pe cine interesează, când oficial instituțiile responsabile au verificat și mi-au răspuns? Eu cui mai departe să mă plâng, când mai sus ca instituțiile date nu există nimeni? Ce fac eu cu un copil de 2,9 ani care urlă prin somn? De ce am ajuns să avem SRL-uri și asociații obștești care deschid grădinițe private care, teoretic, se supun Ministerului Educatiei, dar de facto - fac cevor având statut de "centru educațional". Și nici măcar cei care le eliberează licență de funcționare, nu le verifică activitatea, care este transformată ușor și sigur în grădiniță privată și pe nimeni nu interesează ce se întâmplă după porți. 
Da, eu ca și părinte am greșit ducându-mi copilul la acea grădiniță privată. Pentru că viața pe facebook e frumoasă și nu arată și calitatea și omenia educatorilor. Din păcate, și o spun cu mare regret și durere, dar ceea ce se întâmplă în sistemul de educație timpurie din țara noastră e atât de tragic, încât nuștiu ce reforme ar trebui implementate ca să avem măcar un minim de normal și uman în cei care ar trebui să crească această țară...",
a scris femeia pe pagina sa de Facebook.