(Video) Copii torturați și înjurați la o școală privată din Chișinău: „Îți trăsnesc un capsator de aista, rămâi acolo, dacă nu înțelegi din cuvânt”

(Video) Copii torturați și înjurați la o școală privată din Chișinău: „Îți trăsnesc un capsator de aista, rămâi acolo, dacă nu înțelegi din cuvânt”

Actualitate

Incident grav la o școală privată din Chișinău. O învățătoare a fost înregistrată în timp ce striga și îi amenința pe elevii săi din clasa 1. 

Cazul a fost făcut public de un părinte, care a decis să-și trimită băiatul la școală cu un dispozitiv de înregistrare audio, după ce a observat că copilul lui manifestă schimbări de comportament după doar o lună de școală. Bărbatul a publicat fișierele audio pe o rețea de socializare.

Bănuielile s-au confirmat după ce au ascultat înregistrările audio. În acestea, se aude cum elevii sunt abuzați fizic și verbal.

”Copilul meu cel mai mare deja de o lună merge la școală. În această lună a dispărut entuziasmul din primele zile ale lui Andrei și au apărut schimbări în comportament. La cină obișnuim ca fiecare membru al familiei să povestească cum a petrecut ziua. Andrei ne-a povestit câteva situații din clasă care ne-a pus în gardă. Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor. Despre ce vorbesc? frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor și alte devieri comportamentale.
La inițiativa unor părinți s-a decis înregistrarea zilei de școală prin intermediul unui smartwatch pe care le poartă copiii. Ceea ce am auzit, ne-a lăsat pur și simplu mască pe toți.

Am montat câteva secvențe să prezentăm situația generală. Mâine la prima oră vom merge la administrația liceului și vom depune o cerere colectivă în care vom solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vom depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vom cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială.

Nu vom eticheta numele învățătoarei, însă am decis să facem public acest caz pentru a proteja nu doar copiii noștri, dar și miile de copii din țara noastră care sunt victimele unor astfel de comportamente. Fiți atenți la copiii voștri, ascultați-i și auziți-i când bat alarma. Nu vă fie frică să săpați mai adânc.

Fața sistemului educațional din Republica Moldova - Fugi de instituțiile de învățământ de stat ca să scapi de corupție și taxe ilegale, iar la privat te ciocnești cu astfel de situație. Cum să vrei să rămâi în Republica Moldova dacă nu poți să-i asiguri copilului o educație elemntară de calitate?

P.S. Doamna ministră Liliana Nicolaescu-Onofrei, vă etichetez aici pentru a afla despre acest caz din prima sursă. Se necesită de luat măsuri nu doar în privința acestei învățătoare, ci este foarte important să se intervină la nivel legislativ. În Republica Moldova, în secolul XXI, este o normalitate ca educația copiilor să fie prin/cu violență, indiferent de ce formă.

P.P.S. Vă voi ține la curent cu reacțiile și acțiunile administrației liceului, dar și ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Sperăm că această greșeală va fi o lecție bună pentru toți și va genera schimbări pozitive”Sursa: Facebook/Ion Andronache