Mai ales în timpul verii, ar trebui să avem mai multă grijă la alimentație. În acest sezon e necesar să consumăm mai multe fructe și legume, dar și lichide, iar astăzi îți vom prezenta câteva rețete pe care le poți încerca și tu.
Smoothie cu fructe și morcov
Ingrediente
2 căni suc proaspăt de portocale
2 căni amestec de căpșuni, mango, ananas și piersică
2 morcovi mari
4 lingurițe iaurt de cocos
3 lingurițe semințe de cânepă
miere sau sirop de arțar pentru a îndulci (opțional)
Mod de preparare
Se mixează bine toate ingredientele în blender.
Pâine prăjită cu humus și avocado
Ingrediente
pâine prăjită
1-2 lingurițe de humus pe fiecare felie de pâine
câte jumătate de avocado feliat pe fiecare felie de pâine
2-3 felii de roșie pe fiecare felie de pâine
sare și piper după gust
Mod de preparare
După ce se prăjește pâinea, ingredientele se pun pe fiecare felie în ordinea de mai sus.
Salată cu avocado și căpșuni
Ingrediente
1 cană de căpșuni tăiate felii
1 cană struguri sau roșii cherry tăiate în jumătate
1 avocado mediu tăiat cubulețe
frunze de busuioc
80 ml oțet balsamic
1 1/2 lingurițe ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust
semințe de susan prăjite
Mod de preparare
Într-o cratiță mică, adu oțetul la temperatură de fierbere la foc mediu. Apoi, mai lasă-l pe foc 8-10 minute până când se îngroașă și i se înjumătățește volumul.
Între timp, se amestecă căpșunile, roșile/strugurii, avocado și busuiocul într-un castron.
Se stropește cu ulei și se amestecă din nou, apoi se presară sare și piper.
Se separă în boluri, se stropește cu oțet și se împrăștie semințe deasupra.
Pui la grătar cu arome mediteraneene
Ingrediente
500 gr piept de pui feliat
200 gr roșii cherry tăiate în jumătăți
100 gr brânză feta fărămițată
1/2 legătură mentă
50 gr măsline
ulei de măsline
sare și piper după gust
Mod de preparare
Condimentează puiul cu sare și piper, apoi pune pe grătar.
Până e gata, combină într-un bol roșiile, măslinele, brânza feta și menta. Stropește cu ulei și condimentează cu sare și piper.
Când puiul este gata, amestecă-l în salată.
Fasole verde cu unt și migdale
Ingrediente
1 kg fasole verde
50 gr fulgi de migdale
50 gr unt
sare și piper după gust
Mod de preparare
Se fierbe fasolea aproximativ 15 minute, apoi se scurge.
Între timp, prăjește fulgii de migdale 1-2 minute, într-o tigaie curată (fără unt sau ulei).
După ce fasolea s-a fiert, prăjește-o în unt. Condimentează cu sare și piper, apoi presară și fulgii de migdale.
Poftă bună!
Sursă foto: iStock