Dieta anti-celulită: Alimentele care te scapă de coaja de portocală

Dieta anti-celulită: Alimentele care te scapă de coaja de portocală

Diete & sport

Celulita este dusmanul femeilor, mai ales ale celor care au adus pe lume unul sau mai multi copii si care au avut de a face cu variatii de greutate. Pielea cu aspect de coaja de portocala este inestetica, dar vestea buna este ca se poate scapa de ea cu ajutorul dietei anti-celulita.

Lupta impotriva celulitei incepe la masa. Asta nu inseamna sa mananci mai putin, dar sa mananci alimente care ajuta la contracararea acesteia. Celulita nu este neaparat legata de faptul ca o persoana este supraponderala.

Cauzele aparitiei celulitei

Ea apare si la persoanele slabe si sportive. Motivul este dat de un complex de factori endocrini, de mediu si de stil de viata. Acestia determina incetinirea circulatiei sanguine, ceea ce, la randul sau, conduce la stagnarea fluidelor in straturile interstitiale ale celulelor. Obiectivele dietei anti-celulita urmaresc imbunatatirea circulatiei sangvine si eliminarea fluidelor in exces. 

Consuma, asadar, alimente bogate in flavonoide, care promoveaza circulatia microcapilara si consolideaza peretii vaselor de sange. De asemenea, consuma alimente care contin potasiu, deoarece aceasta contracareaza actiunea sodiului si sustin drenajul lichidelor. In meniul anticelulitic, trebuie introduse fibrele, intrucat au o capacitate mare de purificare a organismului, ajutand tranzitul intestinal si favorizand eliminarea toxinelor.

Din lista de alimente consumate pentru combaterea celulitei nu trebuie sa lipseasca:

- alimente care contin bioflavonoide si vitamine, in special fructe si legume inchise la culoare (albastru-violet): vinete, varza rosie, afine, zmeura, capsuni, prune si cirese.

- alimente bogate in vitamina C: citrice, kiwi, capsuni, broccoli, conopida, rosii, ardei, ridichi.

- alimente bogate in potasiu: caise, ciuperci, leguminoase, migdale, cartofi, rucola, sofran, stafide

- alimente cu proprietati diuretice: ananas, pepene verde, anghinare, castraveti, fenicul, pepene galben, piersici.

Poti manca aproape orice, inclusiv paste si paine, cu conditia sa le alegi pe cele integrale si cu putina sare. Consumul unei cantitati mari de apa favorizeaza drenajul lichidelor.

Urmatoarele alimente trebuie consumate cu moderatie: carne prajita, deserturi, unt, grasimi, branza veche. Trebuie sa spui NU alimentelor in saramura, bauturi dulci, mezelurilor si sosurilor.

Nu poti renunta la desert? In regula, dar tine cont atunci cand mananci o prajitura de ingredientele acesteia. Opteaza mai degraba pentru fructe dulci precum banane si ananas. Cel din urma este diuretic, contine 90% apa, iar restul de 10% sunt aminoacizi, vitamine si minerale. Bromelaina (care este un grup de enzime) are proprietati antiinflamatoare si anti-edemice. Prin urmare, ajuta la deflatie.

 

Sursa: www.copilul.ro