Cum alegi cele mai bune haine pentru nou născuți

Cum alegi cele mai bune haine pentru nou născuți

Familie

Confortul bebelușului tău este foarte important pentru starea perfectă a acestuia. De aceea, trebuie să te asiguri că toate piesele cu care îl îmbraci pe cel mic îi vor permite un somn odihnitor și confort sporit.

Însă, cu atât de multe stiluri și mărci de haine nou nascuti pe piață, sesiunile de cumpărături pentru copilul tău pot deveni copleșitoare. Pentru ca aceste cumpărături să fie mai plăcute, iată cei mai importanți 3 factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când alegi haine pentru nou născuți!

1. Țesătura

Atunci când în familie se alătură un nou membru, prima reacție a multor proaspete mămici este să-și îmbrace bebelușul în haine la modă, strălucitoare și chiar scumpe. Însă, doar pentru că acele haine pentru nou născuți sunt sofisticate, nu înseamnă că sunt și ceea ce ar trebui să cauți. De multe ori, trebuie să pui pe primul loc materialul din care sunt făcute articolele vestimentare, pentru a evita ca bebelușul să dezvolte erupții cutanate sau alte iritații ale pielii.

Bebelușii au pielea extrem de sensibilă. De aceea, atunci când cumperi haine pentru cel mic, ar trebui să te oprești asupra pieselor netede și confortabile, realizate din materiale blânde cu pielea bebelușului tău. Ia în considerare țesături derivate din resurse naturale, așa cum este și bumbacul.

De asemenea, evită culorile strălucitoare, care ar putea fi obținute prin folosirea unor agenți fluorescenți. Hainele pentru bebeluși realizate din materiale sintetice pot provoca disconfort la nivelul pielii din cauza incapacității lor de a absorbi umezeala și de a regla temperatura corpului.

2. Siguranța

Atunci când cumperi hăinuțe pentru puiul tău, siguranța celui mic este esențială. Nu te orienta asupra lucrurilor pentru bebeluși decorate cu diferite obiecte care pot constitui un pericol de sufocare. Dacă te-ai îndrăgostit de o piesă vestimentară care conține astfel de decorațiuni, asigură-te că sunt ferm atașate. De asemenea, evită să alegi haine cu șnururi și brâu, deoarece acestea reprezintă un pericol de strangulare. Amintește-ți mereu că importantă este siguranța celui mic, și nu modul în care sunt decorate piesele de îmbrăcăminte.

3. Dimensiunea

Achiziționarea unor haine pentru nou născuți adorabile, care se dovedesc a nu fi pe măsura celui mic pentru prea mult timp, poate fi o mare dezamăgire și o bătaie de cap. Dimensiunea potrivită este un factor important pentru confortul copilului tău, întrucât permite acestuia să se miște cu ușurință. Bebelușii cresc într-un ritm uimitor de rapid, așa că ține cont de acest lucru atunci când cumperi haine nou născuți.

Dacă nu te poți decide cu privire la dimensiuni, cel mai bine ar fi să alegi o mărime mai mare. De asemenea, asigură-te că alegi haine care sunt ușor de îmbrăcat și de dat jos.

Până la urmă, după ce că îngrijirea celui mic necesită timp, nu ar fi de dorit ca și schimbatul hainelor să fie o activitate prea complicată. Din nou, evită piesele sofisticate și pune pe primul loc partea practică, pentru că, în această perioadă a vieții celui mic și nu numai, cel mai mult contează modul în care se simte.

Sursă: iAgency
Foto: Freepik

Sursa: www.cosmopolitan.ro