Clare Waight Keller, numită cel mai bun stilist britanic şi premiată de Meghan Markle

Clare Waight Keller, numită cel mai bun stilist britanic şi premiată de Meghan Markle

Fashion

Clare Waight Keller, directorul artistic al casei Givenchy, a primit luni la Londra premiul pentru cel mai bun stilist britanic al anului (colecţii feminine) în cadrul galei British Fashion Awards 2018. Trofeul i-a fost înmânat de Meghan Markle, pentru care a creat rochia de mireasă pe care fosta actriţă americană a purtat-o în luna mai la nunta sa cu prinţul Harry, informează AFP.

"Este o mare plăcere să mă aflu aici pentru a celebra moda britanică", a declarat Meghan Markle, care deţine titlul de ducesă de Sussex, la gala anuală British Fashion Awards, organizată în prezenţa multor staruri la Royal Albert Hall din Londra.

Aclamată de public, fosta actriţă americană, în prezent însărcinată cu primul ei copil, a salutat "viziunea, creativitatea şi gentileţea incredibilă" de care a dat dovadă Clare Waight Keller.

Cele două femei s-au cunoscut la începutul anului 2018, înainte ca stilista să creeze rochia purtată de Meghan, o mare amatoare de modă, la nunta ei cu prinţul Harry, pe 19 mai. Rochia de mireasă a ducesei de Sussex este o creaţie vestimentară cu linii rafinate, decoltată în zona gâtului şi cu mâneci trei sferturi.

La gala British Fashion Awards 2018 a fost recompensată şi Vivienne Westwood, laureata premiului pentru "schimbare pozitivă" - referire la angajamentul celebrei creatoare de modă în lupta împotriva modificărilor climatice.

Renumită pentru discursurile sale militante, Vivienne Westwood, supranumită legenda punk a modei britanice, în vârstă de 77 de ani, a profitat de ocazie pentru a denunţa "sistemul financiar putred", pe care îl consideră cauza "tuturor problemelor noastre".

Ea l-a criticat şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi creşterea taxelor la carburanţi, amânată în final pentru 2019 din cauza protestelor organizate de mişcarea "vestelor galbene".

"Această taxă îi afectează pe săraci mai mult decât pe oricine. Şi (Emmanuel Macron) nu se gândeşte la faptul că a acordat deja toate acele facilităţi fiscale celor bogaţi. Atunci, bineînţeles că oamenii sunt enervaţi!", a declarat Vivienne Westwood.

Trofeul pentru cel mai bun manechin din 2018 a fost câştigat de Kaia Gerber, fiica în vârstă de 17 ani a unei legende a modei, top-modelul Cindy Crawford.

Casa Gucci a primit trofeul "Marca anului", iar italianul Pierpaolo Piccioli, directorul artistic al casei Valentino, a fost desemnat cel mai bun designer.

Sursa: www.agerpres.ro