Cum alegi pantofii sau sandalele cu toc potrivite pentru evenimentele de seară

Cum alegi pantofii sau sandalele cu toc potrivite pentru evenimentele de seară

Fashion

Când vine vorba despre îmbrăcăminte festivă, nu trebuie să îți lipsească pantofii de seară eleganți. De ce? În primul rând pentru simplul motiv că doar ei fac aspectul perfect, astfel încât să ai un succes complet la eveniment.

Pantofii de seară se remarcă prin particularități interesante

Designerii au spus deja că pantofii de seară pot fi simpli și eleganți, dar pot fi și cu accente clare de modă. Cert este că trebuie respectate următoarele reguli:

 • Dacă ținuta este într-o culoare strălucitoare, atunci pantofii ar trebui să fie în același gen. Prin urmare, la o rochie din paiete se asortează o pereche de pantofi cu paiete.
 • Dacă se poartă o rochie neagră, este potrivită o pereche de pantofi de seară, din piele neagră. La negru merg și pantofii gri, bleumarin, roșii sau grena.
 • Pentru a avea stil și eleganță, pantofii nu trebuie să aibă elemente decorative inutile sau culori care să facă notă discordantă cu ținuta.

În general, pantofi de seară au anumite elemente speciale, cum sunt de exemplu: pietrele semiprețioase, paietele, florile, aplicații din metal, dantelă, satin, mătase. Toate aceste elemente atrag priviri pline de admirație.

Cum se selectează pantofii de ocazie?

Cu siguranță, ei se aleg în funcție de stil, model, design, culoare, înălțimea tocului, grosimea lui și alte elemente particulare. Pantofii de seară se aleg și în funcție de ocazie, astfel:

 • La un eveniment mai important – nuntă sau botez – se poartă pantofi cu toc înalt, dar care să fie și destul de confortabili având în vedere că femeile trebuie să danseze, sau să stea multe ore cu aceștia în picioare
 • La un eveniment tip business sau ocazie formală se pot purta pantofi simpli, eleganți, stiletto. În acest caz sunt indicate mai puțin culorile stridente, extravagante.
 • Dacă este un eveniment cu fast, o gală sau un bal, atunci sunt indicați pantofii stiletto decupați sau o pereche de sandale cu barete și toc înalt, foarte elegante. În funcție de eveniment se aleg și aceste produse de încălțăminte. De exemplu, la un bal se pot purta pantofi cu inserții strălucitoare, din pietre semiprețioase, sau din dantelă, catifea, mătase.
 • La o recepție oficială sunt indicați pantofii din piele naturală, care au toc destul de înalt.
 • Dacă este o petrecere seara, la restaurant, când se sărbătorește ziua unei persoane, se pot purta pantofi eleganți, care să fie mai comozi, confortabili, cu toc mediu sau puțin mai înalt.
 • Pentru o petrecere aniversară, mai deosebită, sunt indicați pantofii de seară simpli dar foarte eleganți, cum sunt cei stiletto. Aceștia se aleg în funcție de culoarea rochiei sau a costumului.
 • La rochiile strălucitoare, de seară, merg pantofii albi. Dacă rochia este verde, poți purta o pereche de pantofi galbeni de tip stiletto.
 • Pentru evenimente de seară sunt recomandați pantofii roșii care se potrivesc admirabil la o rochie neagră.
 • La rochiile lungi, de seară, pentru evenimente deosebite, trebuie purtate sandalele cu barete, care pot fi în culori metalizate, aurii sau argintii.
 • La evenimente de tip White Tie, se poartă rochiile lungi până la pământ și sandalele simple, care au toc înalt. Dacă alegi o rochie cu paiete, poți folosi sandale cu un efect la fel de strălucitor.
 • Pentru un eveniment Dress Code Festiv este recomandată o ținută mai interesantă, cum ar fi o rochie cu imprimeu cu buline, o rochie lungă cu paiete sau alte aplicații lucioase și interesante. La rochiile vaporoase se poartă sandale cu barete și toc înalt. Dacă optezi pentru o rochie lungă, din dantelă, trebuie de asemenea să porți sandale elegante asortate acesteia.

Cum trebuie să fie culoarea pantofilor de seară?

În funcție de ținută se aleg accesoriile și pantofii de seară. Culoarea pantofilor depinde de culoarea ținutei vestimentare. Despre pantofii negri se știe că se potrivesc la diferite culori, deci sunt o alegere bună. În cazul unor ținute pastelate, nu sunt recomandați pantofii negri, pentru că nu se potrivesc la culorile deschise.

În cazul unor rochii de seară mai deosebite, albe, roșii, violet sau în tonuri de pastel, poți opta pentru o pereche de pantofi de seară argintii. Pentru ținutele în nuanțe medii și întunecate, cum sunt rochiile roșii, albastre sau negre, sunt potriviți pantofii aurii, strălucitori, sau pantofii de seară în culori închise. În cazul unor evenimente care au loc în zone cu climă caldă, poți înlocui pantofii de seară cu sandale elegante.

La o rochie lungă și pastelată poți purta pantofi negri sau sandale elegante. Pentru rochii lungi cu inserții strălucitoare poți alege sandale albe. Pantofii roșii merg la ținute negre, dar și la rochii albe sau gri. În cazul unei ținute bej se poate alege o culoare de pantofi de seară în diferite nuanțe de bej sau maro deschis. 

Sursa: www.cosmopolitan.ro