Trendurile anilor 2000 revin la modă - cum le porți?

Trendurile anilor 2000 revin la modă - cum le porți?

Fashion

În caz că nu știai… Noughties = termen care definește perioada calendaristică 
(și tinerețea zbuciumată a unora) dintre anii 2000 și 2010. A fost inventat de BBC pornind de la cuvântul „nought” (zero). Și, da, seamănă convenabil de mult cu „naughty” (obraznic)! Putem spune, așadar, că dacă încerci trendurile din lista de mai jos, ești… atât de noughtie!

Crop tops

Nu cred că este cazul să îți aducem aminte cât de cool și hot era în anii 2000 să îți afișezi abdomenul cu cercel în buric, pentru că știi și tu prea bine. Sfatul nostru este să te apuci de sport și apoi să înlocuiești jeanșii hipsterești cu talie minisculă ai Christinei Aguilera, cu unii cu talie medie, pe care să-i porți cu un top fără mâneci.

 

Încrețituri

O surprinzătoare întorsătură de situație vine din partea item-urilor încrețite… știi tu, cele care par șifonate cu intenție. Iată-le din nou în tendințe, însă luându-și un aer vădit mai opulent, care nu mai are nici în clin, nici în mânecă cu topurile din bumbac purtate în anii 2000 de Mischa Barton. Rochia din catifea din această imagine o dovedește!

Cercei mari
 și rotunzi

Adu-ți aminte că acum 20 de ani așa numiții „hoops” se purtau doar în variante oversize, și exagerat de subțiri. Acum, slavă Domnului, au revenit într-o variantă mai mică, mai groasă și mai îndrăzneți ca niciodată. Vor face orice outfit de weekend să pară mai cool.

Gențile „baguette”

Gențile adorate de Paris Hilton la vremea respectivă revin în trombă. Desigur, tu ai deja una, așa că șterge-o de praf și integreaz-o în ținutele tale office. Iar în caz că nu ai una, poate ar fi momentul să dai o raită printr-un vintage shop?

Bretelele „spaghetti”

Bretelele foarte subțiri, cunoscute și ca dușmanul sutienului tău confortabil, revin mai stylish ca niciodată. Și, deși nu sunt ele cele mai practice, nu ai cum să nu recunoști cât de bine arată, atunci când le asortezi cu o geantă de umăr și o pereche de ochelari de soare dreptunghiulari.

Cizmele până la genunchi

Lasă-te inspirată de amintirea lui Buffy Spaima Vampirilor redescoperind cizmele până la genunchi. Poartă-le cu rochia ta mini favorită și o geantă mesager, și adaugă contrast cu o jachetă din piele, pentru un look îndrăzneț de-a dreptul!

Papucii
 open-toe

Fă-ți pedichiura și scoate la purtare papucii preferați ai lui Carrie Bradshaw. Dar de data asta nu miza pe modele metalizate și nu-i purta cu fuste midi asimetrice. Mai bine alege unii într-o nunață mată, neutră, și poartă-i cu pantaloni mulați, până la genunchi.

Cardiganele

Cum aduci această piesă antică în actualitatea cool a anilor 2020? Pur și simplu renunță la tricou, desfă câțiva (mai mulți) nasturi așa încât să se zărească un sutien în aceeași nuanță cu cardiganul și accesorizează look-ul cu o pereche de ochelari retro.

Foto: Getty Images

Sursa: www.cosmopolitan.ro