Ciocolata, vinul si alte „minuni” pentru tenul tau

Ciocolata, vinul si alte „minuni” pentru tenul tau

Health & beauty

Eviti ciocolata, vinul rosu sau cafeaua de teama cosurilor? Nu e cazul.

Cine-a zis că trebuie să renunți să-ți satisfaci poftele gen ciocolată sau vin pentru a fi mai frumoasă și mai sănătoasă! Dimpotrivă… frumusețea are gust buuun.

Poftă de ciocolata

Cercetările arată că acest sublim răsfăț poate încetini procesul de îmbătrânire. „Ciocolata neagră – nu cea dulce, cu lapte – este bogată în flavonoizi, antioxidanți, și neutralizează efectul negativ al radicalilor liberi, putând proteja pielea de expunerea la radiațiile UV”, arată dermatologul Joshua Zeichner. Pentru a dubla efectul  – fără să crești numărul caloriilor, însă – folosește o mască facială infuzată cu cacao, de două ori pe săptămână; antioxidanții din formulă vor hrăni pielea și vor reduce aspectul ridurilor.

Vinul roșu, bun pentru femei

Un pahar pe zi ține ridurile la distanță? Dermatologi spun că e posibil. „Vinul roșu este bogat în resveratrol antioxidant”, spune Zeichner. „Acesta ajută la calmarea inflamațiilor și susține producția de colagen sănătos.” În traducere: un ten mai tonic, radios. 

Cafea? Desigur…

O ceașcă aburindă cu cafea nu are doar meritul de a te trezi la viață în fiecare zi – lunea de dimineață nu ar exista fără cafea – ci scade riscul de a dezvolta cancer de piele, arată dermatologul Rachel Nazarian. Conținutul său bogat în cofeină și polifenolul numit acid cafeic, ambele cu potențial de protecție împotriva carcinomului și melanoma cauzate de ultraviolete. Dar limitează-te la maxim trei cești pe zi și bea suficientă apă, pentru a combate deshidratarea pe care cafeaua o poate provoca. Pentru a-ți trezi și pielea, folosește un produs de îngrijire pe bază de vitamina C antioxidantă și cafeină, care stimulează circulația, redând pielii aspectul sănătos.

Un pui… de somn

Somnul de frumusețe nu e un mit. „Pielea este capabilă să se refacă mult mi eficient atunci când organismul este în repaos”, spune Zeichner. „Iar lipsa somnului poate duce la creșterea nivelului de hormoni – cortizol – responsabili de erupțiile acneice!. Dormi măcar șapte ore în fiecare noapte – puncte bonus dacă reușești să adormi între 10 și 2, atunci când puterile regeneratoare ale pielii sunt la maxim. Pentru un somn mai bun, bazează-te pe kit-ul care te adoarme mai ceva ca o poveste de noapte bună…

Sursa: www.cosmopolitan.ro