5 cărţi pe care trebuie să le citeşti toamna aceasta

5 cărţi pe care trebuie să le citeşti toamna aceasta

Timp liber

Toamna este cel mai potrivit timp pentru a te aprofunda în lectură. Alături de o cană de ceai sau cafea și o pătură caldă, cărțile prind viață. Iată câteva titluri care îți vor face această toamnă de neuitat.Războiul nu are chip de femeie de Svetlana Aleksievici

Svetlana Aleksievici și-a dedicat șapte ani din viață colectării mărturiilor unor femei care, la momentul acela erau abia ieșite din copilărie. După primele sentimente de euforie, asistăm la o schimbare radicală de ton, pe măsură ce ajungem la încercarea fatală a luptei, însoțită de partea sa de întrebări și de suferință. Abandonând tăcerea în care și-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârșit, să prezinte războiul așa cum l-au trăit. O carte tulburătoare care te aruncă în extreme și îți face pielea de gaină cu orice pagină citită.
Grădina de sticlă  de Tatiana Țîbuleac

Tatiana Țîbuleac autoarea cărții Vara în care mama a avut ochii verzi revine cu un titlu misterios care îți dă multe semne de întrebare. În carte este redată viața unui copil lipsit de dragostea maternă și totuși iubit în felul său de mama adoptivă. Pe lângă trăirile ei față de cultura noua din Chișinău în care aceasta se trezește adoptată fiind, în carte se mai reflectă și zbuciumul dintre cele două limbi și diferența acestora, atitudinea oamenilor față de cunoscătorii de rusă  vizavi de cei ce cunosc româna. Amprenta politică, mediul ce o încojoară, munca asiduă totul se împletește într-un mister de cuvinte și te face să întorci pagină după pagină.

 Femei care iubesc prea mult de Robin Norwood

Robin Norwood reflectă în această carte toate aspectele și situațiile unde femeile caută un barbat bun și se oferă în totalitate, chiar mai mult decât 100% iar cu toate astea nu face decât să dea peste o relație bolnavă și un barbat lipsit de sentimente, sătul pe alocuri de dragostea înnadușitoare a partenerei.
Deasemenea această carte conturează și relațiile cu societatea cum ar fi familia, rude, prieteni etc. Și anume relațiile în care facem tot posibilul să placem și primim exact contrariul.
O carte care îți educă starea emoțională și te face să înțelegi ce înseamnă dependența emoțională.

 Хочу и буду - Михаил Лабковский 

O carte psihologică și pe alocuri cu tentă motivațională care îți restabilește liniștea interioară și te face să distrugi zidurile care îți încurcă la căpătarea fericirii și împlinirii proprii.
Mesajele care le aduce autorul sunt directe și fixe, astfel el dorește să ajungă la conștiința cititorului fără să înconjoare temele, unii simt un fel de șoc la citirea acestora însă efectul este pe masură. Cartea la sigur are un efect psihologic puternic și adânc. Cel mai important aspect pe care îl urmărește este ca în urma lecturii, cititorul să devină fericit și să își deschidă conștiința.

 Splendida cetate a celor o mie de sori de Khaled Hosseini

O poveste tulburătoare care îmbină dragostea de patrie și suferința provocată de aceasta, istoria a două femei care trăiesc aceași soartă fiind mereu pe muchie de cuțit în propria țară unde femeile nu valorează nimic. Autorul ajunge la sufletul fiecărui cititor prin descrierile clare și adânci, acestea raman ca cicatrici în suflet pe multă vreme. Puțini dintre noi prețuim libertatea de a fi cine ești și libertatea în sine, cartea aceasta îți trezeste toate simțurile omenești, te face să prețuiești orice te înconjoară, cele mai banale lucruri pentru cineva sunt o fericire întreagă.