(Video) 100 de artiști români au cântat online, de acasă,

(Video) 100 de artiști români au cântat online, de acasă, "Hristos a înviat!"

Timp liber

O sută de artişti şi-au unit de la distanţă vocile şi au cântat „Hristos a înviat!”, implicându-se pro bono în proiect. Melodia se constituie într-un mesaj de suflet și este compusă de Andrei Tudor pe versuri de Andreea Andrei, iar montajul este realizat de Radu Bucura, la inițiativa lui Andrei Bucura și a Orchestrei Simfonice din Bucureşti, cu sprijinul Creart. Artiştii s-au înregistrat şi s-au filmat singuri.

„Melodia se constituie într-un mesaj de suflet, adresat tuturor oamenilor, în aceste momente în care suntem mai uniți ca niciodată, aducând iubire, lumină și speranță în suflet”, se arată în mesajul piesei de pe Youtube.

Cele 100 de voci aparţin Corului de Copii Sunetul muzicii, Grupului Vocal Acapella, precum şi unor artişti cunoscuţi ai muzicii pop, dar şi ai scenei lirice, coform Mediafax.

Artiştii s-au înregistrat şi s-au filmat singuri, cu ajutorul telefoanelor mobile. Participarea tuturor a fost pro bono. Clipurile rezultate au fost ulterior prelucrate cu ajutorul programelor de editare audio şi video.

„Ne-am gândit să creăm un moment special, care vă este dedicat din toată inima. Au răspuns cu multă deschidere la acest proiect de suflet Luminița Anghel, Paula Seling, Nico, Oana Sârbu, Adrian Daminescu, Mihai Georgescu, Doru Todoruț, George Miron, sopranele Felicia Filip, Irina Iordăchescu, Irina Baianț, Laura Bretan, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Andrei Lazăr, Grupul Vocal Acapella (condus de George Miron) și Corul de Copii Sunetul Muzicii (condus de Cristina Manoliu)” mai scrie în textul descrierii.

„În acest moment în care toată lumea este izolată în casă și în care artiștii nu pot avea contact direct cu publicul lor, am găsit această soluție, cu totul atipică, care a reprezentat și o provocare din punct de vedere al calității audio video, înregistrările fiind realizate doar cu ajutorul telefonului mobil, fără alte accesorii tehnice. Atât artiștii, cât și orchestra au trimis gândul lor artistic direct din propriile sufragerii. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect!”, se mai arată în mesaj.

Sursa: unimedia.info